Apr 2, 2010

RiNDu....

Salam semua..

Tiba-tiba hari ni teringat dekat kucing-kucing aku yang nakal-nakal tu... Dah lama tak balik rumah. Hari tu mak aku cakap anak kucing aku mati 3 ekor. Hu3.. sedihnya. tak sempat nak tengok dah mati...

Ni kucing yang aku paling sayang. Dah jadi peneman aku selama 7 tahun!! lama dah kan. Aku panggil Echot. Kalau orang tanya kenapa nama echot aku pon tak taw nak jawab. hak3..



Aku bagi nama gemok kat die.ha3.. sebabnya die memang gemok. best kalau peluk die.Kalau ada orang nak amik gambar die mesti control macho. Hak3..

Hurmmm..Tak sabar nak balik main-main dengan dorang!!!

13 comments:

sugar2 kapas strawberry said...

tp kuceng sy x blik umh ;(

BUJANG SUSAH said...

Assalamualaikum... Salam ziarah dari sahabat.. nice blog n good entry..

Sedikit tips dan info buat teman2 bloggers.. perkara remeh yg kita kurang perasan dan tutor 4 the latest read more.. tengok jgn x tengok.. sila klik disini
Semoga bermanfaat insyaAllah.."Sebaik-baik manusia ialah orang yang dapat memberi manfaat kepada orang lain"(Hadis riwayat Al-Qudhi).

"SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT"

P/S: Sedikit perkongsian dan renungan buat sahabat dan diri sendiri dari hamba yang hina jua serba kekurangan ini... sila klik
DISINI

"Sesungguhnya yang paling ditakutkan daripada apa yang aku takutkan menimpa kalian adalah asy syirkul ashghar (syirik kecil). Sahabat bertanya: "Apakah dimaksudkan syirik kecil itu? Baginda menjawab: Riak." (Hadis riwayat Imam Ahmad).
Wallahualam.

"Demi masa. Sesungguhnya manusia dalam kerugian. Melainkan mereka yang beriman dan beramal soleh serta saling menasihati untuk kebenaran dan saling menasihati untuk kesabaran". - Surah Al-Asr:1-3.

blog anda bagus dan bermanfaat...!!! Teruskan menulis.. Semoga sejahtera dan semoga sentiasa diberi keberkatan.. wassalam.

KEMBARA KERTAS KOSONG said...

salam ukhuwah...

sayapun teringin nak bela kucing...

tapi diri sendiripun tak terbela..hehe

kepada kucing awak yg dah pergi...

moge rest in peace k:)

chill...:)

.::WaNiE::. said...

eiii comellnyeee

meh pinjam enchot bolehhh

kayown said...

to sugar2 kapas strawberry:

ala kecianya. Die pergi ngorat kot :)

kayown said...

to Bujang Susah:

Thanks 4 ur info

kayown said...

to KEMBARA KERTAS KOSONG

salam ukhwah.. thanks ya. moga suatu hari nanti tercapai hajat nak bela kucing

kayown said...

to wanie...

waaa... echot tak bleh pinjam nanti sakura xbleh tido malam teringat dekat Echot.. heheh

[[iidyLL_iceneSS]] said...

pnh bela kucing...
tp dh kne curi..
yg sekor lg mati cz skt bl yg kne curi 2 hlg..

after dat dh xnk bela lg..sedih..

betta sp said...

salam. kocing yg comel, sy minat jugak la kocing nie tapi takot jugak kadang2 coz kalo main2 ngan dia mesti kena gigit.

So sy lebey suka men dgn arnab, tp bosan skit la coz arnab nie jenis pendiam skit

kayown said...

to [[iidyLL_iceneSS]]:

ala sdehnya.. kucing sakura pun kena curi jgk hari 2.. anak persian.. die g jln2 pas2 da org kidnap die.. hu3

kayown said...

to betta sp:

thanks betta. betol kalau arnab bosan ckit dah la mkn bnyak. hak3.

Azza Syzna said...

kucing saya hilang dah 5 hari. T.T