Apr 28, 2010

Ais Kacang Sedap

Salam kawan-kawan. Sorry ye dah lama tak update blog. Kekeringan idea la and tak ada ilham. hu3.

Petang yang panas-panas macam ni best kan kalau makan ice kacang..fuhhh best giler wa cakap lu !!! Teringat pulak ice kacang yang paling best aku pernah makan. Mesti ramai tahu tempat ni kan,seksyen 2 Shah Alam . Ice kacang kat situ memang best la.. ada ice-cream, kacang-kacang yang banyak memang puas la kalau korang makan. Makan sekali mesti nak lagi. Hak3..


hurmm..bila pulak la nak pergi makan kat situ lagi..

p/s: lap air liur tu malu nanti ada orang nampak..hehe jangan marah ye!!! Peace ^_^

37 comments:

Azeer Yeyaa said...

gilaa menyelerakann aku tgkk!!

nanak wehh :p

tricksrex said...

jom petang ni kat ss2!
haha

Syafiq Kadiran said...

nak cikit....
tekak tgh kering ni...
hihihi~~

aku shahim said...

meleleh air liur aku bila tgk..hahaha

ferienza hezra fara said...

terliur argh...!

meh belanje cepat.

:P

Dave Yuri said...

aku mmg fav makan ais kacang. kena yang campur mcm2 tu (cendol, kacang, milo, ais krim,) yang bagi tambah lemak tu, susu cair tu. fuhh.. layan beb.

kayown said...

To Azeer:

Ha taw xpe..aku pon tgh teringin gah neh..hu3

To tricksrex:

Jom2 dtg jmput sakura. pas 2 kt g sama2

To Syafiq:

He3 amikla..memang nk bagi pon ^_^

To Aku shanim:

ha3..jgn lupa lap air liur..

To fara hezra:

heheh..elaun x msk lgi neh. fara la blanje :)

To Dave Yuri:

he3..taw xpe.. nak kena g cari jugak aku.aku pon dah xtahan godaan neh..hak3

itu bukan aku said...

ehem.. mcam kenal je orang yg kat dpan abc tu...

NichKhun said...

sedap.. tapi sape nak bawak kite pegi lagi yer? ahahhaa

nabilah_2908 said...

kt sini tgh ujan lebat sekrang..duk bawah econ..ni pun dh 1/2 beku..tgk lak ais kacang ni...dh jd 3/4 beku..hehehe...


slm kenal dari nabilah... :)

░♥si lampu neon♥░ said...

pernah gak g sana pekena abc nie.. gile manis kot...taknak g lagi heheh

DALILA MISMAN said...

sedapnya tengok..yam2

wanshah said...

memang betul² best aiskacang kat situ. incik wanshah pun penah makan aiskacang kat situ gak. best giler ahh.. skali makan, rasa nak makan 2kali.

http://wanshah87.blogspot.com

kayown said...

To itu bukan aku..

Itu bukan kamo la..hak3.. n3 kt g lagi ye

To NichKhun:

awak la sapa2 kat shah alam 2..nk makan lagi!!

kayown said...

to nabilah:

Salam kenal jugak. best gak kalo hujan. bleh tido..hak3

To neon:

tokei kedai 2 nak kenakan neon kot. 2 die letak susu bnyak2..he3.. jangan marah te neon gurau jek..

To dalila:

tu baru tengok xmkn lagi..yummy

To wanshah:

ha btol2( gaya upin ipin).

Alai said...

panas-panas ni nak ais kacang. Hik...

nourul said...

perghh!!sedap betol ais kacang ni..
nyumm2..

sugar2 kapas strawberry said...

sdpny...tgk da sdp,tu blom mkn lg tuh..
hohohoho
bila mo blanja sy??
hihihi

Norfa Lyana said...

sy nk biskot role tuh je..n jagung lam asi kacang..leh tolong kutip x? hahaha

cengkerangcipot said...

makkaihhh...
sodap tu jah..
kek mano td?
kek SA yo?
oke2..
nk kne try ni..
huuu

AcanCapik said...

dok kat kota damansara, tapi sanggup gi shah alam sebab nak g makan abc ni. sebab apa? sebab dia best... ngeeeeee... =)

Chaoi said...

bila nak blnje chaoi ais kacang ni..........

Lan Bingka said...

sedap.. kalau orang belanje lagi sedap..

kaChaNG_dEwa said...

wahhhhhh....meriah je ais kachang tu.huhuu..na jugakkk

Jieda said...

amboii..memang mengiurkan la

TTT said...

waaaah!!
naaaaaak

LUKISAN PENA said...

abc shah alam memang famous..masa study kat shah alam dulu memang jadi menu wajib kalau keluar ramai2..

Dara lapok said...

wow!!
ais kcg ah...
nak skit..
huhu.. (T^T)

tapi ade ais kcg tapi tak berkcg??
dan takde bnde pelik kat dlm tu??

nak ais ngan syrup die jer..
hehe..

nnti, klu pegi, ajak tau.. (^^)v

~Bloggerina~ said...

i love banana split more

Hafiz Mohd said...

sedapnye..mintak satu? hehehe just kidding..btw.. enjoy yourself!

nisa said...

sedap... nyum2

kayown said...

To alai:

he3..taw xpe.sejuk sikit kan :)

To Noorul:

ermmm..memang sedap smpai menjilat sudu.kekeke

To sugar2 kapas strawbery:

he3..sedap2. blanja kena tggu nuff bg duet dlu..he3

To Norfa Lyana:

klu jagung boleh, biskut role 2 awal2 lgi sakura dah habiskan ^_^

kayown said...

To cengkerang Cipot:

ha jangan lupa pergi taw pas 2 tapau utk sakura sm ek :)

To Acan Capik:

Ha3 sama la..sakura kat sri damansara redah ke SA cari semangkuk ais kacang..he3

To Chaoi:

he3.. bila nuff bagi duet banyak..

To Lan bingka:

hak3..btol2 orang belanja lgi sedap

To kachang:

he3.. amik la

soffya cik bulan said...

wahhh minum sorang2....
knpe tk ajk kita sekali..??


(tiba2 terbajet rapat plk.heheh)

Cik SHiN~JU said...

aduss...terliur dah nihhhh...
mintak sket..ngehehe... :p

RaMa2UnGU said...

waaaa..sedapnyeee..best time pns22 mkn ABC..

+akufobia+ said...

ahh.siot kau.terliur aku.dushdushdush.err.harga pun mesti bestkan?takpe.janji sedap.