May 26, 2010

KTM ada Coach untuk Perempuan

Assalamualaikum

Hari ni nak citer sikit pasal train..Ada apa dengan train?? hehe..mesti korang dah taw kan KTM dah buat special coach utk perempuan. Coach tu ada kat tengah-tengah. Hari tu first time naik coach perempuan ni.. Hurmmm..alhamdulillah bagus KTM buat macam ni..tak ada la perempuan-perempuan terhimpit dengan lelaki-lelaki yang bukan muhrim kan.


Ni gambar dekat Kepong Sentral masa tengah tunggu train sampai.


Sempat lagi snap gambar before naik train..hehe

Rasa best keluar hari tu sebab tak payah berhimpit-himpit dengan lelaki..huhu.. Masa on the way balik pulak pak cik gard tu siap halau lagi lelaki-lelaki yang tak paham bahasa yang still masuk coach perempuan..bagus pakcik..Bengang je aku tengok muka dorang..huhu..apa boleh buat..

20 comments:

NokiaDream said...

kecian kaum laki..mcm kena tindas je..xke nmpk mcm terpinggir n segala hal tu disebabkan lelaki..

Hafiz Ismi said...

Oh.. dah lama nk nai KTM..

c-news said...

i tak naik ktm, sy langsung tak tahu add coach utk perempuan o

reen_sofee said...

lol!
dah asing asing pon nak masuk gak pompuan nye?
haish!
tak paham bahase btol!!

reen_sofee said...

lol!
dah asing asing pon nak masuk gak pompuan nye?
haish!
tak paham bahase btol!!

SheY PuLL said...

dah alme dah benda niew..:P
pe pu mmg gus..:)

NichKhun said...

ermmm agak2 nye la kan.. nyah nak masok yang mane ek? hehehehehe

din3187.com said...

tak semestinya bila dah diasingkan perempuan selamat..

pencuri dompet tak mengenal jantina..ada kemungkinan mereka menukar strategi dengan menggunakan perempuan, sebab lagi mudah kerana tiada seorang lelaki dalam train tersebut..

~hanya sekadar pandangan~

Uncle Limau said...

bgus la jgak ada coach mcm ni..:)

sugar2 kapas strawberry said...

ooo..bnda ni da lama kn???huhuhu
tp bgsla kn buat cmnih.

Mijie said...

a'ah..btul ar..bgs dye buat cm nie..Tapi kan time mijie nak KTM baru ada jgk wanita naik coach blkg..aiya..nsib baik pak cik gard ade..suh sume ppuan2 yg ada sutu duk tgh.

Syafiq Kadiran said...

xsabr nak nek couch perempuan...hahaha

sizukaDeboss said...

whoooo smart:)

kayown said...

to NokiaDream:

kena tindas ker...rasanya xkot sbb ade lagi coach2 lain utk lelaki naik kan..x dnafikan x semua mslah yg berlaku hanya dsebabkan oleh lelaki...hu3

to Hafiz:

jom la naik KTM ^_^

to cnews:

owhh..yer ker..skrang msti dah tahu kan?hehe

kayown said...

to reen_sofee:

hurmmm..betol tu kalau yg x sengaja termasuk tu xpe la jugak kan..

to Shey Pull:

Ermmm tu la dah lama..tp baru je naik..hahha

PUPUT said...

klu dah kawen camne?dorg nak asing gak ke?hehehe...

~Blabberina~ said...

mcmane guard tu sound ek? nak gak tau dia sounc cmne..hehe

M a W a D D a H said...

bile lak nak naik ni...:)

Ozone1505 said...

agaknya kaum lelaki tu tak paham bahasa kot

aril said...

dia orang xfaham bahasa ke buat2 tak faham bahasa..lepas ni nak jadi mat bangla la pulak..haha