Aug 26, 2010

Bazar Ramadhan

Assalamualaikum semua.

Lamanya tak update blog kan..dah nampak bersawang dah rumah aku ney..Sapu-sapu siket buang habuk-habuk.

Kalau tiba bulan Ramadhan, mesti ramai kan yang nak pergi bazar. Nak beli juadah berbuka. Bukan malas nak memasak..tapi nak tambah koleksi makanan yang dah masak dan jalan-jalan cuci mata..hehehhe..ooopss tak baik bulan puasa..ish-ish apa nak jadi ney..

Petang tadi aku ada pergi bazar ramadhan dekat Stadium Darul Aman, Alor Star.. Besar jugak la bazar kat situ..penat jugak aku tawaf bazar tu..macam-macam ada jual, rambang mata nak pilih. hehehe..Last-last just beli sup daging, oren jus dengan kueh je sikit. Bila dah banyak sangat pilihan tak taw la pulak nak makan ape.. beli tapi jangan membazir taw!!

p/s: Jom buat kueh raye..tapi tahun ni tak de semangat la nak buat kueh raye..huhu

14 comments:

Atsuko Ichirou said...

bazar!!!
hepinyer....
jom follow sy...=)

Yatre Hayati said...

tahun ni rancang nak buat cornflakes madu jer...heee~

illianahidayah said...

waaa..bazar kat stdm darulaman...
ni bila saya boleh balik kedah ni....adesss...
kat jb ni sesak gilaaa...
nk jalan pon kena selit menyelit...

sugar2 kapas strawberry said...

xsuke g bazar...huhu

nti duit byk abes.haihh

ejum said...

nak skit kueh raya yang nak dibuat tu..boleh?.hehe

Jom usha entry terbaru kat sini E J U M

sweetie2010.blogspot said...

Salam,

Kadang-kadang bila banyak sangat juadah sedap2 terbentang depan mata, tak tahu nak pilih kan..semua sedap...

amira zakiah said...

tempat paling best duk meng-usha geng2 housewife....kiri kanan semua ada!mak aikkk...pompuan biasa laa

AMRIHDWF said...

Selamat menjelang hari raya. Semoga bertambah banyak amal ibadah.
The Genuine Idea

AMRIHDWF said...

Selamat menjelang hari raya. Semoga bertambah banyak amal ibadah.
The Genuine Idea

amira zakiah said...

bazar ramadhan....tempat paling best usha2 makanan!macam2 ada

yebbit + . + said...

meh2 yebbit tlg apu sawang jugakk. ;)

amira said...

sakit mata pergi bazar.. fashion show merata

MangkOk cHenTa ♂ said...

haihhh~~ pegi bazar mesty jadi tamak...lagi2 kalau perot buat band keroncong~

Aidi-Safuan said...

ala, bler nak update nih?